PSK vyhlásil súťaž powerpointových prezentácií stredoškolákov

14.04.2010 Prešov

Prešov 14. apríla (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) v spolupráci so Zastúpením PSK v Bruseli vyhlásil súťaž \"10 NAJ - Miesta, ktoré rozhodne musíte vidieť v Prešovskom samosprávnom kraji a v Európskej únii\".
Do súťaže sa môžu zapojiť študenti stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálnej samosprávy, ktorí najunikátnejšie lokality predstavia prostredníctvom powerpointových prezentácií.
\"Náš región je plný jedinečných prírodných krás a kultúrnych pamiatok. Je preto veľmi dôležité, aby sa v mladých ľuďoch spolu s ideou euroobčianstva vytváral aj pocit hrdosti a lokálneho patriotizmu k regiónu, z ktorého pochádzajú, \" povedala o zámere súťaže hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.
V každej prezentácii je potrebné obrazom a slovom identifikovať päť lokalít z Prešovského kraja a rovnaký počet miest z krajín EÚ. Výber, rozsah a spôsob spracovania v predpísaných programoch, si určuje sám súťažiaci. Registračný formulár a prezentáciu na CD nosiči, musia záujemcovia zaslať najneskôr do 12. júna na adresu Úradu PSK.
Príspevky musia byť pripravené v dvoch jazykových mutáciách. Okrem slovenčiny si môžu vybrať jeden zo šiestich jazykov. Všetky podrobnosti záujemcovia nájdu na internetovej stránke samosprávneho kraja.
Kreativitu a grafické spracovanie bude hodnotiť sedemčlenná porota. Do semifinále postúpi 20 najlepších prezentácií, ktoré najneskôr 1. júla uverejnenia na webovej stránke PSK a následne budú o nich do 12. septembra v dvoch kolách hlasovať občania prostredníctvom internetu. Oficiálne vyhlásenie výsledkov súťaže sa uskutoční počas Dňa otvorených dverí na Úrade PSK v Prešove.
Najlepšie prezentácie sa stanú súčasťou webovej stránky PSK, použijú ich na vytvorenie propagačného CD a začiatkom októbra 2010 budú predstavené počas Európskeho týždňa miest a regiónov - Open Days v Bruseli.
Víťaz súťaže získa za odmenu trojdňový pobyt v Bruseli. Cenou pre súťažiaceho na druhom mieste je týždenný pobyt v škole v prírode vo Vysokých Tatrách a ostatní budú odmenení vecnými cenami.
 

Vyberte región